Skip to content

November 13, 2012

Op bedrijfsbezoek bij EPC

Dinsdag 13 november gingen we met de volledige club nog eens buitenshuis voor onze 699ste statutaire vergadering. Op het menu stond na de maaltijd een boeiend bedrijfsbezoek aan één van Europa’s modernste drukkerijen. We mochten op het einde van de rondleiding voor het eerst in ieders leven de krant van 14 november de dag ervoor reeds lezen.

EPC N.V. is een drukkerij met geïntegreerde grafische afdelingen: prepress, drukkerij, afwerking en expeditie. De drukpersen werken volgens een uniek en milieuvriendelijk drukprocedé dat droge offset-druk genoemd wordt.

Eco Print Center is de eerste partner van KBA die deze technologie sinds 2006 daadwerkelijk op grotere schaal toepast en samen met de persbouwer vanuit het pionierschap een verdere industrialisering mee heeft helpen realiseren.

Het bedrijf heeft in de voorbije jaren naast een pioniersschap in de ontwikkeling van het drukproces een voortrekkersrol op zich genomen om deze technologie overal in Europa en de wereld te promoten.

Ondertussen hebben internationaal diverse grote drukkerijen het voorbeeld van Eco Print Center gevolgd:
Oa. Le Figaro in Frankrijk startte in september 2009 (3,5 jaren na EPC NV) te Parijs met het drukken van zijn kranten volgens deze nieuwe techniek.

In Duitsland zijn momenteel in Freiburg, Ludwigshaven, Keulen, Bremerhaven, Düsseldorf, … ook reeds een 7-tal projecten opgestart en/of in uitvoering.

Ook in Dubai gaat de grootste krant van deze regio ‘Gulf News’ overschakelen op deze revolutionaire technologie.

Lees meer over Clubleven

Comments are closed.