Skip to content

Berichten van de ‘Sociale projecten’ categorie

15
Feb

Steun voor time-outproject

KruiskenshoeveDinsdag 11/02 werden wij op de Kruiskenshoeve in Sint-Laureins verwacht.

Rechercheur op rust Robert Accoe nam de nieuwe tent die wij schonken (de vorige heeft de laatste storm niet doorstaan) met veel plezier in ontvangst. Hiermee steunen wij het time-outproject voor jongeren in Sint-Laureins.

De Kruiskenshoeve vindt u midden de velden van Sint-Laureins. Eigenaar-voortrekker Robert Accoe en OBC De Waai namen het voortouw om de hoeve als voorlopig niet gesubsidieerd project uit te rusten. Ook OOOC De Waai, De Werf, Hadron, Blij Leven, MPI Sint-Gregorius, MPI Wagenschot, vzw aPart, Martens-Sotteau en de Sassepoort stapten in het samenwerkingsverband. Het project draait hoofdzakelijk op de vrijwillige inzet van Robert Accoe.

In de Kruiskenshoeve ligt de nadruk op rust. Rust in de plattelandsomgeving, ver van alle drukte en weg van de voorziening, basaal leven in de plaats van hulpverlening. De tijd mag even stilstaan. De levens- en werkervaringen door gewoon mee te doen/te werken, kunnen hulpmiddel zijn bij het herwinnen van perspectief en (opnieuw) in beweging komen.

Het was een schitterende avond! Meer info op www.kruiskenshoeve.be.

Veel succes Robert en bedankt voor de hartelijke ontvangst!

1
Sep

Taste it Green steunt ‘t AKStje

Onze voornaamste steun gaat dit werkjaar naar ‘t AKStje.

Wij hebben het genoegen u uit te nodigen op de 2de editie van ons Taste-it-event op 15 september 2012.
Hopelijk mogen wij u ontvangen voor het uitmuntend diner en dansfeest ten voordele van ‘t AKStje.
‘t AKStje is ons sociaal project die we met de opbrengst van de avond ism. Ladies Circle Maldegem dit jaar steunen Read moreRead more

29
Feb

Boomplantdag Drongengoed (Maldegem)

Tijdens het weekend van 25 en 26 februari vond de grote plantactie voor hagen en houtkanten in het Maldegemveld plaats. De actie kon op veel belangstelling rekenen, ook van locale pers en tv.

Een delegatie van Ronde Tafel 87 Maldegem vond dit een uitgelezen kans om samen met het hele gezin de handen uit de mouwen te steken en op deze manier een steentje bij te dragen aan dit lovenswaardig project. Achteraf was het nog even nagenieten van een heerlijk warme kom soep om de innerlijke mens terug wat aan te sterken.

Meer info op ivm deze actie vindt u hier.